1 Haziran 2008 Pazar

The Other Boleyn Girl


Tür: Dram / Tarihi
Yönetmen: Justin Chadwick
Senaryo: Philippa Gregory (Kitabından), Peter Morgan
Oyuncular:
Natalie Portman (Anne Boleyn), Scarlett Johansson (Mary Boleyn), Eric Bana (Henry Tudor) , Kristin Scott Thomas (Lady Elizabeth Boleyn), Jim Sturgess (George Boleyn), David Morrissey (Norfolk Dükü), Mark Rylance (Sir Thomas Boleyn), Benedict Cumberbatch (William Carey), Oliver Coleman (Henry Percy), Ana Torrent (Katherine) , Eddie Redmayne (William Stafford)
Süre: 115dk
Yapım: ABD / İngiltere

Kendimi bildim bileli tarihi filmleri sevmişimdir. Çünkü tarih red edemediğimiz bir olgu olmuştur insanlık boyunca. Yaşanan savaşlar, ülkelerin kurulması, yıkılması, fetihler, entrikalar ve tabiki tutkulu aşklar. Zamanın bir yerinde, bir ülkenin kralı aynen şunu demiş sevdiği, aşık olduğu kadın için. Sarı saç, yeşil göz ve beyaz ten için tüm dünyayı karşıma alırım. Evet o zamanlar tutku bile böyle yaşanıyormuş. Belkide günümüz benliğinde ki en büyük fark bu. Bir aşk uğruna ülkeler bölünebilir mi? ya da savaşlar? günümüzde belki bunlar olmaz. Ama ya geçmiş tarihe baktığımızda? Bu sorunun yanıtını aşağıda vermeye çalışalım.

The Other Boleyn Girl ülkemizde 23 Mayıs 2008 de gösterime girdi. Ve gösterildiği zamandan beride ciddi bir izleyeci tarafından beğenildi. Philippa Gregory'nin kitabından sinemaya uyarlananan The Other Boleyn Girl'in yönetmenliğini Justin Chadwick, başrollerini ise Natalie Portman ( Anne Boleyn ), Scarlett Johansson ( Mary Boleyn ) ve Eric Bana ( Henry Tudor İngiltere Kralı ) paylaşmış.
Filmde Natalie Portman ve Scarlett Johansson iki Boleyn'li kız kardeşi canlandırıyor. Bu iki kız kardeşin kaderleri ve hayatlarını ayıran tek şey ise 1 ülke ve 1 krala duyulan tutkulu aşk. İngilterenin bir dönemini konu alan bu aşk, kardeşler arasında ki sevginin dengelerini değiştirebilir mi? Ya da kardeşlik sevgisi aynı krala duyulan aşk yüzünden düşmanlaşabilir mi? Bu sorunun cevabını yönetmen Justin Chadwick the Other Boleyn Girl filminde vermiş. Sizde cevabı merak ediyorsanız bu sinema şölenini kaçırmamanızı öneririm.

1 yorum:

Tantalos dedi ki...

bu arada filmdeki takılar da türkiye'de kapalı çarşı'daki mücevheratçılar tarafından yapılmıştır. bunun için bile izlenir:))