7 Haziran 2008 Cumartesi

The Bank Job


Tür
: Gerilim
Yönetmen: Roger Donaldson
Senaryo:Dick Clement & Ian La Frenais
Oyuncular:
Jason Statham (Terry), Saffron Burrows (Martine), Stephen Campbell Moore (Kevin) , James Faulkner (Guy Singer), Daniel Mays (Dave)
Süre: 111dk
Yapım: İngiltere 2008

Ülkemizde 21 Mart 2008 de gösterime giren The Bank Job yaşanmış gerçek bir öyküye dayanıyor. 1971 yılında İngiltere yaşanan seks, entrika, gerilim üçgeninin hangi noktalara gelebileceğini bize gösteriyor. Bu belkide içinde en masum kişilerin hırsızlar olduğu gerçek bir hikaye.
Eylül 1971 de hırsızlar İngiltere Baker sokağında ki küçük bir bankanın kasasına girip milyonlarca strerlin ve bir çok dosyaya el koyarlar. Bu hırsızlık olayı yazılı ve görsel basında sadece bir kaç gün haber olarak kalır. Daha sonra İngiltere Kraliyet Ailesinin basına D Uyarısı ile bu haber ortadan kaldırılır. Sanki hiç banka soyulmamış ve hiç bir şey olmamış gibi devam edilir. Ne kayıp olan milyonlarca sterlin bulunabilir ne de hırsızlar. İşte film bu olayın ardında ki gizli entrikaları, skandalları ve bankadan soyulan kutuların içinde ne olduğunu ortaya çıkarıyor.
Filmin yönetmenliğini Roger Donaldson, başrollerini ise Jason Statham ve Saffron Burrows paylaşmış. Hem oyunculuk hemde filmin kurgusu, işlenişi çok güzel. Açık konuşmak gerekirse geçen sürenin farkında bile olmadım izlerken diyebilirim o kadar etkileyici.
DVD'sini kaçırmamanızı öneriyorum.


2 yorum:

Zeynep dedi ki...

Evren, bu filmi izledim izlemesine ama vakit geçmek bilmedi. Filmdeki ali cengiz oyunlarına aklım ermedi, ben mi çok safım anlamadım???

Sevgiler

Evren dedi ki...

merhaba zeynep. filmde anlamadığın noktayı söylersen ya da noktaları daha yardımcı olurum.