15 Mayıs 2008 Perşembe

Rec [2007]

Tür: Korku, Gerilim
Yönetmen: Jaume Balagueró, Paco Plaza
Senaryo: Jaume Balagueró, Luis Berdejo
Oyuncular:
Manuela Velasco (Ángela) , Javier Botet (Niña Medeiros), Manuel Bronchud (Abuelo),
Süre: 85dk
Yapım: İspanya 2007


Yönetmenliğini Jaume Balagueró ve Paco Plaza 'nın yapmış olduğu İspanyol korku filmi. Kesinlikle başarılı olduğunu söyleyebilirim. Ülkemizde gösterime girmemiş olması bu filmi tanıma olayını biraz sekteye uğratsa da özellikle DVD müdavimlerinin arşivlemesi gereken bir film. Yapıtı farklı kılan hatta belki de izlenir kılan en önemli özelliği filmin el kamerası ile çekilmiş olması. Genelde bu tarz çekim yöntemi filmin gerçekcilik penceresini diğer filmlere göre daha geniş tutuyor. Belki de bu yüzden Rec izlenilir özelliği ile diğer korku filmlerinden bir adım önde bulunuyor.
Aslında bu tarz çekim yöntemine çok da yabancı değiliz. Dünya da ilk defa The Blair Witch Project bu tarz çekim yöntemi ile oldukça başarılı bir yer edindi. Bir diğer örnek ise ülkemiz de de gösterilen Lost dizisi yapımcılarının yapmış olduğu Cloverfield filmi.
Filmimizin konusuna gelirsek;
Film İspanya da bir yerel tv muhabirinin İtfayicilerin günlük yaşantılarını haber yapma çalışması ile başlıyor. Daha sonra esrarengiz bir apartmandan gelen ihbar üzerine tv muhabiri itfayicilerle birlikte olayın olduğu apartmana giriyor ve olaylar gelişiyor. Baştan sona olay bu apartman içinde geçiyor. Gerilim her geçen dakika artıyor ve özellikle son 10 dk'ya girildiğinde ciddi anlamda psikolojik olarak etkilenir duruma geliyorsunuz.
Biraz 28 days later biraz I am legend karışımı ve çok da orijinal olmayan bir konuyla işlenmiş. Ancak kurgulanma ve filmin gerçekcilik boyutu ön plana alındığından gerilim düzeyi oldukça yüksek tutulmuş.
Uzun yıllar boyunca devam eden korku filmi tecrübeme dayanırsak Rec benden oldukça iyi bir puan alıyor.
Filmin IMDB den aldığı puan 7.8

2 yorum:

Zeynep dedi ki...

Hoşgeldin :)

Adsız dedi ki...

Yes indeed, in some moments I can reveal that I approve of with you, but you may be in the light of other options.
to the article there is even now a suspect as you did in the downgrade publication of this solicitation www.google.com/ie?as_q=spyware terminator 2.1.0.285 ?
I noticed the utter you suffer with not used. Or you profit by the pitch-dark methods of helping of the resource. I have a week and do necheg