3 Şubat 2009 Salı

In Bruges


Tür: Dram / Komedi / Romantizm
Yönetmen: Martin McDonagh
Oyuncular:
Colin Farrell (Ray) Brendan Gleeson (Ken) Ralph Fiennes (Harry) Clémence Poésy (Chloë)
Süre: 107dk Yapım: İngiltere / Amerika
imdb: 8.1
http://www.imdb.com/title/tt0780536/

İngiliz aksanını sevmeyen varmı? Sanırım yoktur. Bana göre İngilizcenin en çekici yanı bir İngilizden çıkmasıdır. İşte "In Bruges" de bunu doya doya yaşayacağımız bir film.
Film aslında komedi, dram ve aşk üçlüsü olarak lanse edilsede dram ve aşk öğeleri çok daha fazla. Hatta dram yönünü çok güzel verdiklerini söyleyebilirim.
Film Ray ve Ken isminde iki kiralık katilin son yaptıkları bir olaydan sonra Belçikanın "Bruges" şehrine tatile gönderilmesiyle başlıyor. Şehire geldiği ilk günden beri bu şehirden nefret eden Ray burada geçmişi ile geleceği arasında gelgitler yaşamaya ve hayatını sorgulamaya başlıyor. Yeni insanlarla tanışıp birde aşık olan Ray'in ve arkadaşı Ken'in yaşadığı dramatik gelgitler onları daha fazla bu büyülü şehire bağlamaya başlıyor.

Eğlencelik bir film afişine sahip olsada insanların kendi içinde yaşadıkları dramatik öyküyü çok iyi ekrana yansıtan bir film olmuş "In Bruges". Hem eğlenebileceğiniz hemde hüzünlenip ağlayabileceğiniz ve aşk'ı bu tarihi şehirde tadabileceğiniz çok güzel bir film.

2008 Sundance Film Festivali'nin açılış filmi de olan In Bruges'in 2008 Golden Trailer de iki adaylığı ve kazandığı bir de ödülü bulunmakta.

Hiç yorum yok: