10 Şubat 2009 Salı

The Curious Case of Benjamin Button



Tür: Dram
Yönetmen:
David Fincher
Oyuncular:
Cate Blanchett (Daisy) Brad Pitt (Benjamin Button) Julia Ormond (Caroline) Faune A. Chambers (Dorothy Baker)
Süre: 166dk Yapım:
Amerika
imdb:
8.3
http://www.imdb.com/title/tt0421715/

İlginç konusu ve kurguya sahip her film beni ekrana bağlıyor. Bu film de onlardan biriydi. Brad Pitt'in oyunculuğuna zaten diyecek yok. Tam bir karakter oyuncusu olduğunu burada da kanıtladı. Cate Blanchett de kesinlikle rolünün hakkını vermiş. Uzun bir film ve yavaş ilerleyen bir konu olmasına rağmen sizi kendisine çekmeyi iyi beceriyor.
Filmimizin konusuna gelirsek,

11 Kasım 1918 yılında 1. dünya savaşının kutlanmaları sırasında bir bebek 86 yaşında ki bir insanın fiziksel görüntüsü ile doğar. Tüm hücreleri 86 yaşında yaşlı bir insanın yapısında olan bu bebek o dönemin şartlarında dışlanır ve babası tarafından hayatının bundan sonraki dönemini birlikte geçireceği aileye verilir. Benjamin diğer insanların aksine hızlı öğrenen yapısı ve sıradışı görünümü ile hem ilgi çeker hemde bir çok kesimce garipsenir. Ancak yolunda gitmeyen bir durum vardır. Hayatını çevreyelen tüm canlılar yaşlanırken o gençleşmeye başlar. Bu esrarengiz olay Benjamin için çok değişik ama bir o kadar da acı bir çok tecrübeyi de beraberinde getirir.

Kesinlikle öneriyorum.


5 yorum:

Zeynep dedi ki...

Evren,

Benjamin Button'ı izleyemedim, çünkü görüntüsü çok bozuk. Ayrıca sana bir blog ödülüm var. :)

Sevgilerimle

Evren dedi ki...

Merhaba Zeynep,

En kısa zamanda izlemeni öneririm o halde :) beğeneceksiniz.

Nasıl bir ödül? konuya uzak kaldım :)

saygılar

Zeynep dedi ki...

Siteme girip bakmalısın :)

gloria dedi ki...

tccobb... iyi, hoş ve de tabii ki kaliteli bir yapım, ama fakat lakin, bende hayal kırıklığı yaratan bir film maalesef.

fight club'ın david fincher'inden daha vurucu bir film beklerdim. konu seçimi daha vurucu ve/ya işlenişi daha akıcı olabilirdi. daha güzel olabilirdi sanki...

Evren dedi ki...

merhaba :) fight club elbette bir devrimdir sinema sektöründe. onun kadar başarılı olmasını bende beklemiyordum. ancak dediğin gibi izlenebilir ve beğenilebilir bir yapım olmuş tccobb.